Tim en zijn Niels zijn heel knap 5de geworden in de A-finale van de 2LMX op het WK in Sarasota- Florida. De twee – een Gentenaar en een Bruggeling – roeiden een zeer knappe wedstrijd. Top favoriet Frankrijk haalde goud, voor Italië en China. Daarna volgde Polen, dan onze jongens die mooi Duitsland achter zich lieten.

In de tweede helft van de wedstrijd trachtten de Belgen de Polen die 4de werden nog in te halen, maar dat lukte op de valreep niet meer.  Een fractie na de Polen overschreden ze de finish. Op 1,6 seconden van het brons, en dat in een Olympisch nummer. Het is nog een lange weg, maar Tokio 2020 lonkt. Het is al van de Olympische spelen van Athene (2004) geleden dat België lichtgewichten kon afvaardigen naar de Olympische spelen. Tim en Niels sluiten dus een moeilijk seizoen af met een knappe 5de plaats. (Tim  moest afrekenen met een blessure en Niels Van Zandweghe was vorige week nog wat ziekjes. )