Eerst en vooral de super prestatie van de 2x LM met onze Tim Brys en Niels Van Zandweghe (BTR) op de 2de wereldbeker in Linz.
Dank zij andermaal een knappe eindsprint haalden Tim & Niels voor de tweede maal op rij een medaille op een wereldbeker.
Na zilver in Belgrado werd het nu brons in Linz. En mede door het ontbreken van sommige concurrenten op één van beide voorbije afspraken van de wereldtop zijn Tim en Niels momenteel leiders van de wereldbeker in hun categorie !!!
In Luzern (half juli) is de derde en laatste confrontatie op wereldniveau gepland (voor de wereldkampioenschappen in Plovdiv in september).

De jeugddelegatie die KRCG naar Hazewinkel bracht  wou blijkbaar niet onderdoen en schitterde.

Louise Gyssels won de triathlon bij de JW 12 (11 deelnemers) door o.m. én het lopen én het onderdeel roeien te winnen !!
Jonathan De Man won bij de JM 12 (14 deelnemers) door een perfecte regelmaat ten toon te stellen (2de in het lopen, 5de in de slalom en 2de in het roeien).
Elliot Sintubin was de snelste loper bij deze categorie.
Bij de JW14 (7 deelnemers) werd Elien Hillaert tweede maar won o.m. de wedstrijd in lijn.
Tenslotte legde Arthur van der Tol bij de JM 14 (22 deelnemers) beslag op de 5de plaats maar won ook zijn wedstrijd in lijn.