Naar aloude gewoonte de eerste meeting van het jaar alsook een eerste evaluatie van de conditie die tot nogtoe werd opgebouwd in de wintertraining. Maar liefst 30 jeugdroeiers vertrokken onder het toeziend oog van de voorzitter alsook verschillende bestuursleden, talrijke supporters en coaches van Club Gent. Eenieder had zijn persoonlijk doel gekregen en heeft dat ook behaald! Dit resulteerde dan ook in verschillende ereplaatsen en persoonlijke records! bij de heren 9-10 jaar waren de gouden en zilveren medaille voor Club Gent met name voor  Ludovic Cloquet en Justin De man respectievelijk.

Dorien Speeckaert behaalde een knappe zilveren medaille bij de dames 11-12 jaar. Renée Alexander en Lisa Wyckhuyze behaalden een zeer verdienstelijke 7° en 8° plaats.

Thomas Derijnck en Elliot Sintubin mochten een gouden en zilveren medaille mee naar huis nemen bij de junioren 11-12 jaar heren. Ploegmaat Bent Schepens eindigde voor zijn vuurdoop knap 7° op 18 deelnemers.

Bij de dames 9-10 jaar behaalde Elisabeth Debruyne een knappe zilveren medialle.

Een eerste, vierde en zesde plaats op 12 deelnemers in de categorie 13-14 jaar dames waren weggelegd voor Louise Ghijsels, Elien Hillaert en Kato Speeckaert.

Onze 4X heren  13-14 jaar wou niet achterblijven en ging naar huis met een gouden (Jonathan De Man) en bronzen medaille  (Karel Debruyne) alsook 8° (Neal laureyns) en 13° plaats (Fado Dumont) op 22 deelnemers.

Bij de heren 15-16 jaar waren er maar liefst 44 inschrijvingen waarvan 14 roeiers van KRCG! Een bijzonder sterke prestatie met een  derde en vierde plaats werd neergelegd door onze eerstejaars junioren 16: Noah Verstuyft en Armand Heeren! Arthur Van Der Tol, Benjamin Verbeek, Dean Laureyns, Pierre Esselen  en Simon Hautekier eindigden knap binnen de eerste helft met een 13°, 14°, 15°, 19° en 22° plaats. Matthis Detremmerie, Zeger Lambrechts, Xander Depessemier, Maxim Goossens, Tuur Waerloop , Hendrik Debruyne en Lukas Christiaens eindigden respectievelijk op een 28°, 29°, 31°, 33°, 34°, 40° en 42° plaats.

Last but not least werd nog een gouden medaile weggekaapt bij de dames 17-18 jaar door Maitée Union.

Conclusie: ‘Actions speak louder then words!’