Maar liefst 25 gemotiveerde KRCG deelnemers kwamen zaterdag aan de start in dit ergometerkampioenschap. En het mag geweten zijn dat we ontzettend fier zijn op hen!

De ‘ergometer’ is zonder twijfel een keihard maar in de winter essentieel onderdeel van de roeisport. Dit kampioenschap is dan ook een eerste evaluatie van de opgebouwde conditie in de voorbije wintermaanden.

De doelstellingen waren voor iedereen afzonderlijk op voorhand bepaald. Alle coaches mochten met trots toekijken hoe eenieder het beste van zich heeft gegeven om deze doelstellingen te bereiken!

Onze junioren 13-14 jaar mochten de spits afbijten op 1000m:

Elien Hillaert wist met een blits-tijd van 03.57.20 beslag te leggen op een gouden medaille. Ploegmaat Louise Gyssels ging naar huis met de zilveren medaille. Ook de knappe prestatie van Kato Speeckaert dient vermeld te worden. Ondanks het feit dat zij net als Louise nog maar eerstejaars junior C is, eindigde ze knap 7° op 11 deelnemers en wist zij haar ‘doelstelling’ met maar liefst 14 seconden te verbeteren!

Bij de jongens stond zaterdag geen maat op Karel Debruyne! Een tijd van 03.44.00 was goed voor een zilveren medaille. De overige 3 junioren heren, met name Neal Laureyns, Jonathan De Man en Fado Dumont, eindigden op respectievelijk een 8°, 9° en 10° plaats op 23 deelnemers. Alle 3 wisten ze de 1000m af te leggen binnen de zware limiettijd van 4 minuten!

Bij de 15-16 jarigen dames legde Elizabeth Rijckaert beslag op een 5° plaats op niet minder dan 21 deelneemsters.

Bij de heren 15-16 jarigen waren er maar liefst 51 deelnemers waarvan 13 Club roeiers. Dean Laureyns was de snelste in 07.04.00 minuten en eindigde op een 9° plaats. Zeger Lambrechts, Hendrik Debruyne, Mathis Detremmerie en Arthur Van Der Tol (deze laatste nog maar eerstejaars zijnde!) plaatsten zich knap binnen de eerste 24 deelnemers! Ook onze overige KRCG roeiers, waarvan de meeste eveneens nog steeds maar eerstejaars junior 15-16 jaar, deden wat van hen verwacht was. Proficiat Benjamin Verbeek, Lukas Christiaens (die een extra proficiat verdient daar hij de beste verbetering heeft behaald ten opzichte van zijn persoonlijke doelstelling!), Pierre Esselen, Xander De Pessemier, Maxim Goossens, Simon Hautekier, Armand Heeren en Noach Verstuyft! Met gemiddelden (ver) onder de 02.10.00 per 500 m voor al onze deelnemers mogen we besluiten dat we stilaan klaar zijn voor de grote voorjaarsregatta’s!

Bij de senioren dames lichtgewicht was er een zilveren medaille weggelegd voor Emilie Rijckaert.

Onze master Yves De Burbure eindigde met een tijd van 03.22.00 op 1000m op een derde plaats!

En als kers op de taart uiteraard de knappe prestatie van Tim Brys. Onder toeziend oog van menig Club- en roeisport-liefhebber finishte Tim in een tijd van 6.08.00 op 2000 m. Goed voor een nieuw Belgisch record binnen de categorie lichtgewicht heren!