Een dikke proficiat aan Timen Niels! Een prachtig resultaat na een spannende race op de Europese Kampioenschappen in Polen!

Niels Van Zandweghe en Tim Brys hebben opnieuw een bronzen medaille behaald op het EK. Net als vorig jaar pakten de Belgian sharks brons na een hevige strijd met Italië en Duitsland. De Italianen namen het initiatief, met in hun zog Duitsland. De Belgen bewezen dit tornooi dat ze de kleine kloof die er de voorbije seizoenen nog was zo goed als weggewerkt is want de Duitsers hadden hun handen vol om de Belgen achter zich te houden. Van Zandweghe (boeg) zat haast de hele race naast de Duitse slagroeier, Osborne. De Belgen deden nog een ultieme poging tijdens de laatste 500 meter, maar de Duitsers reageerden en slopen zo, samen met de Belgen, dichter bij leider Italië. Een fotofinish was nodig maar al snel was duidelijk dat Italië met het goud aan de haal ging, Duitsland werd 2de, België 3de.