De Koninklijke Roeivereniging “CLUB” GENT staat op het punt om op zaterdag 4 mei 2024 haar 27ste jaarlijkse Jeugdduathlon te organiseren. Dit langverwachte evenement zal jonge atleten uit verschillende leeftijdsgroepen zien deelnemen aan een uitdagende en opwindende combinatie van hardloop- en roeiwedstrijden.

Het evenement gaat van start met de hardloopwedstrijden om 13.00 uur, waarbij deelnemers in de categorieën U 11, U 13, U 15 en U 17 zullen strijden over afstanden variërend van 1000 tot 5000 meter, waarbij ze hun snelheid en uithoudingsvermogen tentoonstellen.

Na de hardloopevenementen verschuift de focus naar de roeiwedstrijden die om 14.30 uur beginnen. Jonge roeiers zullen het water op gaan in polyester skiffs, met afstanden die zijn ingesteld volgens hun leeftijdsgroepen, variërend van 250 meter tot 2000 meter. De roeiwedstrijden beloven een samensmelting van kracht en vaardigheid te tonen in een pittoreske rivieromgeving.

De evenementen van de dag worden afgesloten met een prijsuitreiking om 17.00 uur in het clubhuis, waar de prestaties van de jonge atleten gevierd worden en de individuele en clubklasseringen worden aangekondigd.

De Koninklijke Roeivereniging “CLUB” GENT is enthousiast om de gemeenschap en jonge sportliefhebbers samen te brengen voor een dag vol competitieve geest en kameraadschap.

Voor meer details en om je aan te melden voor het evenement, worden deelnemers en toeschouwers aangemoedigd contact op te nemen met de club. Download het officiële document hier